Kubad Talabani: Necmeddin Kerim hep Mam Celal’in yanında durdu

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim için yayımladığı mesajda “Hem bir doktor olarak hem bir yoldaş olarak hep Mam Celal’in yanında durdu” dedi.

Kubad Talabani: Necmeddin Kerim hep Mam Celal’in yanında durdu

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, dün gece ABD’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim için bir taziye mesajı yayımladı.

Necmeddin Kerim’in Mam Celal’in sağlığı için büyük çabalar sarfettiğini belirten Kubad Talabani, “Hem bir doktor olarak hem bir yoldaş olarak ABD, Bağdat ve Almanya’da hep Mam Celal’in yanında durdu ve büyük hizmetlerde bulundu” ifadelerini kullandı.

Necmeddin Kerim’in Mam Celal’in yakın bir dostu olduğunu vurgulayan Kubad Talabani, "ABD ve Kürtler arasında köprü kurulmasına öncülük ettiği gibi benim siyasi yaşamım üzerinde de büyük bir etkiye sahipti. Tecrübelerinden çok faydalandım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in, ABD saatiyle dün gece saat 23.00’te hayata gözlerini yumdu.

Konuyla ilgili Necmeddin Kerim’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Doktor Necmeddin Kerim’in vasiyeti üzerine merhumun Kürdistan’a getirilerek geçici olarak toprağa verilecek. Kerkük özgür olup Peşmerge’nin güvenliği altına alındığında ise naaşı ebediyete kadar kalmak üzere kutsal Kerkük topraklarına götürülecek. Sayın Doktor Necmeddin Kerim vefatından önce, coronavirüs salgını nedeniyle kendisi için hiçbir şekilde kalabalık bir taziye kurulmamasını istedi.”