KSKK: Kürdistan toprağını işgal etmek isteyenler bunun sonuçlarına katlanmalı

KSKK: Kürdistan toprağını işgal etmek isteyenler bunun sonuçlarına katlanmalı

Kürdistan Silahlı Kuvvetler Komutanlığı (KSKK), Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Şengal bölgesindeki askeri hareketliliği hakkında açıklamada bulunarak, Kürdistan toprağını işgal etmek isteyen kesimlerin bunun sonuçlarına katlanması gerektiğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, “Musul ve çevresinde yürütülen operasyonların tamamı Kürdistan, Irak ve Amerika arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılmaktadır. Kürt tarafı bugüne kadar  anlaşmaya sadık kalmıştır ve üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Fakat Musul’un batısında, Telafer’de ve Şengal’de anlaşmaya aykırı girişimlerde bulunulmuştur” denildi.

“IŞİD’in varlığı sürdükçe bu örgüt üzerinde odaklanmayı sürdüreceğiz” denilen açıklamanın devamında, “Haşdi Şabi ve onun Kürt işbirlikçileri bizim IŞİD’e odaklanmamızı fırsat bilip bir takım hayallerini gerçekleştirme yoluna giderse, o zaman bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaklardır. Burada bütün herkese duyuruyoruz; hiçbir güç Kürdistan topraklarını işgal edemez. Bunu denemek isteyenlerde özgürdür, buyursunlar denesinler. Fakat bundan emin olsunlar ki böyle bir girişimde bulunmaları halinde Kürdistan dağlarına set bir şekilde çarpacaklardır.