Korek Telekom: Şengal saldırısı sırasında şebekemiz aktifti

Korek Telekom Şirketi Türk savaş uçaklarının Şengal Dağı'na saldırmasından önce Korek şebekelerinin çalışmadığı yönündeki iddia yanıt verdi: "Bu haber doğru değildir ev kasıtlı hazırlanmış bir haberdir. Bunu kabul etmiyoruz."

Korek Telekom: Şengal saldırısı sırasında şebekemiz aktifti

Korek Telekom Şirketi, Perşembe günü (27.04.2017) yaptığı açıklamada "Bir iletişim kurumunun manşet haberinde, şirketimizin Türkiye saldırısından önce Şengal Dağı üzerinde şebekeyi kestiği ve Korek iletişim ağının kapalı olduğu yönünde bir haber yapmıştır. Bu haberi hazırlayan kurum, bu bilginin doğrulatılması yönünde bizimle ilişkiye geçmemiştir ve bunun yerine isimsiz kaynaklar kullanmıştır. Bu gazetecilik etik ve ilkelerine aykırıdır." dedi.

Açıklamada ayrıca, "Bu saldırıda Korek Telekom doğrudan zarar görmüştür. Çünkü bu bölgede "Backbone” iletişim hatları hedef alınmış ve tamamen tahrip edilmiştir. Bu nedenle bölgede bu iletişim ağının hizmetleri tamamen durmuş, Korek Telekomun da Şengal'deki ağı zayıflamıştır." denildi.

Korek Telekom açıklamasında, yasal haklarının peşinde olacakları ve zararlarının karşılanması için gerekli yasal yollara başvurucakları ifade edildi