Koalisyon'dan Peşmergeye kimyasal saldırı eğitimi

Koalisyon'dan Peşmergeye kimyasal saldırı eğitimi

IŞİD karşısı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, peşmergeyi modern savaş taktiklerine göre eğittiklerini belirterek, “Ayrıca olası bir kimyasal ve biyolojik saldırıya karşı savunmayı da öğretiyoruz” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un öncülüğünde Peşmerge Zerevani Güçlerine bağlı 2 bin kişilik bir askeri birliğin eğitimi sona erdi.

Eğitim devresine kadın peşmergelerin yanı sıra değişik bölgelerde görev yapan Ezidi Kürt peşmergeler de katıldı.  

Rûdaw’da yer alan haberde, Peşmerge Ferhan Qirtas, “IŞİD’e karşı savaşta zafer kazandık. Fakat bu eğitimle şunu da anladık. Eğer bugün öğrendiğimiz taktikllerle savaşmış olsaydık belki çok daha az kayıp vermiş olurduk” dedi.

IŞİD karşısı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B.Caggins, peşmergeyi modern savaş taktiklerine göre eğittiklerini söyledi.

Caggins, “Burada karar kuvvetleri eğitimi veriyoruz. Eğitim daha çok savunma taktikleri üzerine. Ayrıca olası bir kimyasal ve biyolojik saldırıya karşı savunmayı da öğretiyoruz. Bu eğitim programı koalisyon tarafından farklı ülkelerde de uygulanıyor” diye konuştu.

Kürdistan Ortak Koordinasyon Gücü Komutanı Albay Giuseppe Levato da eğitim ve reformlarla birlikte Peşmerge Güçleri yapılanmasında gözle görülür bir değişimi gözlemlediklerini belirterek, “Gerek Zerevani ve gerekse de Acil Müdahale güçleri olsun eğitime katılan peşmergeler verilen ağitimi çabuk öğrenip uyguluyor” dedi.

Peşmerge Bakanlığı bünyesinde organize edilen her bir eğitim devresine yaklaşık 2 bin peşmerge katılıyor. Şu ana kadar 40 bin peşmerge eğitildi.