Koalisyon Güçleri Sözcüsü: Suudi Arabistan'ı hedef alan balistik füzeler İran yapımı

Suudi Arabistan liderliğindeki Koalisyon Güçlerinin Sözcüsü Maliki, Husilerin Suudi Arabistan'ı hedef aldığı füzeler İran yapımı olduğunu söyledi.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü: Suudi Arabistan'ı hedef alan  balistik füzeler İran yapımı

Suudi Arabistan liderliğindeki Koalisyon Güçlerinin Sözcüsü Maliki, Husilerin Suudi Arabistan'ı hedef aldığı füzeler İran yapımı olduğunu söyledi.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, “Husilerin Suudi Arabistan'ı hedef aldığı füzeler İran yapımı, Yemen Ordusu'nun cephanesinde yer almıyor” dedi.

Husilerin cumartesi günü Riyad'a, öncesinde de Mekke'deki kutsal mekanlara balistik füze atmasını “barbaca saldırı” olarak niteleyen Maliki, “Husiler, İran rejiminin desteği olmadan gerilimi tırmandıramazdı” ifadesini kullandı.

İran'ın Husilere silah desteği verdiğini kanıtlayan bazı deliller olduğunu kaydeden Turki el-Maliki, “Sana'nın Eylül 2014'te düşmesinin ardından Husiler, Yemen devletinin tüm askeri kaynaklarına sahip oldu. Bunların en önemlisi ise balistik füzeler. Bu kaynaklar İranlı uzmanlar tarafından desteklendi. İran, Husi milislere teknik, eğitim ve planlama alanında askeri uzman ve balistik füzelerle destek veriyor” diye konuştu.

“Volkan-1” ve “Volkan-2” isimli balistik füzelerin fotoğraflarını gösteren Maliki, Yemen'in önceden bu füzelere sahip olmadığını, bunun da ülkeye balistik füze kaçırıldığını gösterdiğini söyledi.

Albay Maliki, füzelerin Yemen'e parçalar halinde kaçırıldığını ve orada bir araya getirildiğini dile getirdi.