Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ‘Seçim’ çağrısı

Ortak basın toplantısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin yönetilemediğini belirterek erken seçim çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ‘Seçim’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak basın toplantısı düzenledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidar kanadından yapılan “reform” açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu’nun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edilmesini değerlendirdi.

Akşener, “O zaman da söyledim. Bu tehdit milli iradeye yapılmış bir tehditti. Hepimiz sırayla kınadık doğrusu da bu. İlginç olanı işte ekonomide, adalet sisteminde reform yapılacağı iddia edildi, hemen Sayın Kılıçdaroğlu’na hapisten şartlı tahliye olmuş bir kişi tehdit etti, Cumhur İttifakının küçük ortağının genel başkanı tarafından da bu tehdit sahiplenirdi. Bu Türk siyaset tarihinde ilk kez yaşandı. İlk defa bir siyasetçi tehdit sahibinin yanında durdu. Ben de dedim ki evet tehdit Sayın Kılıdçaroğlu’na en şiddetli bir şekilde kınadığımız milli iradeye yapılmış bir saldırı. Ama buna yönelik AK Parti yöneticileri ne yapacak? Reformu dile getiren Sayın Erdoğan’ı ‘ııı yapamazsın’ bir tavır bu dedim. Sonra Arınç bir konuşma yaptı, üstüne Cemil Çiçek telefonla katıldı. Ben de bir makas değişikliğine gidiliyorsa bu adımı görüyorum ben. Sonra bu kişiler konuştu. Sayın Arınç istifa etmek durumunda kaldı” dedi.

Akşener, şöyle devam etti:

“ Sayın Erdoğan’ın tavrı, Sayın Arınç gibi üzerinden bazı sözleri söyletmesi, balon uçurur. Küçük ortağın sözleri sonrası Sayın Arınç’ı tahkir eden bir konuşma yapmak zorunda kaldı. Dolmabahçe Mutabakatı’ndan bir araya geldiniz, o siyasiler o masaya oturabilir mi? Sonra ölçüldü, Sayın Erdoğan elini yıkadı çıktı. Sonra o kişiler gitti. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemini Sayın Erdoğan çok istedi. Geldi, oldu ama kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı. Sayın Bahçeli ‘hadi seçime gidiyoruz’ dediği zaman bunu da Sayın Erdoğan’ın bunu göze alması mümkün görünmüyor. Bugün durumları kötü, yarın daha da kötü olacak. 20 Ocak 2020’den beri esnaf geziyorum. Gördüğüm manzara vahim. İnsanlar aç, insanlar siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Kredilerin ödeme zamanı. Yolun sorunu görünüyor. Artık Sayın Erdoğan’ın çevresindeki seçim isteyecekleri pışpışlama dönemi.”

‘Erken seçim istiyoruz" 

Akşener Türkiye’nin bu halde ilerleyemeyeceğini ve seçim istediklerini sözlerine ekledi. Akşener, “Sayın Bahçeli seçim isterse, yandı gülüm keten helva diye görüyorum” şeklinde konuştu.

"Küçük ortak büyük ortağı esir almış durumda"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Türkiye’nin yönetilemediğini belirterek, “Rejim değiştikten sonra Türkiye’nin sorunları sağlıklı saptanabiliyor mu? Sorunlar çözülüyor mu? Sorunlar büyüyor ve derinleşiyor. Buna karşı çözüm üretilmiyor. Çözüm üretmek isteyenler var AK Parti içinde ama küçük ortak, büyük ortağı esir almış durumda. Ne Bülent Arınç ne başkası düşüncelerini ifade edebiliyor. AK Parti gibi bir partinin küçük bir partinin tutsağı haline gelmesi Türkiye’nin yönetilmediği anlamına geliyor. Türkiye yönetilmiyor, hepimiz bunun tanığıyız” diye konuştu.

"Halktan korkmamak lazım"

Seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Geçen her gün toplumun üzerindeki maliyet artıyor. Türkiye’nin hem kendi içinde hem uluslararası alanda ciddi bir zafiyet yaşadığı gerçektir. Türkiye’nin buradan kurtulması lazım. Türkiye’nin demokratikleşmesi, adaletin olması lazım. Bunun yolu bellidir. ‘Türkiye’yi yönetemiyoruz’ diyecekler halkın hakemliğine başvurmak lazım. Halktan korkmamak lazım. Vatandaş perişan. Memnunsa zaten sizi tekrar getirir. Bütün sorunların çözümünde halk temel adrestir” dedi.