Kerkük Valisi: Haşdi Şabi suç örgütüne dönüştü, önlem alınmalı

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük bölgesinde yaşayan bileşenler için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kerkük Valisi: Haşdi Şabi suç örgütüne dönüştü, önlem alınmalı

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük bölgesinde yaşayan tüm bileşenler için ciddi bir tehdit haline geldiğini söyledi ve tedbir alınması çağrısında bulundu.

Basın toplantısında, Peşmerge Güçleri’nin dün kaçırılan bir Türkmen çocuğunun kurtarılması için düzenlediği operasyonda, 3 kişinin yakalandığını 2 zanlının ise olay yerinden kaçtığını dile getiren Kerîm yakalanan zanlılardan birinin, Haşdi Şabi bünyesindeki en büyük silahlı grup olan  Bedir grubunun Xurmatû’daki  sorumlunun yeğeni olduğunu kaydetti.

Kerkük Valisi, Irak hükümetinden Haşdi Şabi güçlerine ilişkin tedbir almasını isteyerek, ‘‘Bu tür olayların önünü almalıdırlar. Ayrıca olaydan kaçarak Xurmatû’ya sığınan 2 kişinin bize teslim edilmesini istiyoruz. Kaçırma olayına karışan kişiler sizinde isminizi lekeliyor’’ dedi.

Necmedîn Kerîm şunları ifade etti: ‘‘Bu tür işlere karışan kişiler hırsızlar ve insanları kaçırarak para kazanmak istiyorlar. Biz merkezi hükümetten tedbir almalarını istiyoruz. Bölgede yaşayan bileşenler özellikle Türkmen vatandaşlar  için bu güçler büyük bir tehdit oluşturuyor.’’

Dün Kürdistan Parastin ve Zanyari Özel kuvvetleri, Haşdi Şabi’nin Kerkük’te rehin tuttuğu 6 yaşındaki Türkmen kızını kurtarmak için operasyon düzenlemişti. Operasyonda 6 yaşındaki kız çocuğu kurtarılmış, 3 Haşdi Şabi üyesi yakalanmış, olaya karışan 2 zanlı ise kaçmayı başarmıştı.