KDP: PKK'nin Rojava'da oluşturduğu yapmacık gerilimde endişeliyiz!

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu'ndan PKK'nin Rojava'daki tutumlarıyla ilgili açıklama geldi.

KDP: PKK'nin Rojava'da oluşturduğu yapmacık gerilimde endişeliyiz!

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu'ndan PKK'nin Rojava'daki (Suriye Kürdistanı) tutumlarıyla ilgili açıklama geldi.

KDP Politbürosu'ndan yapılan açıklamada, "PKK, PYD adı altında, Rojava'da Kürdistan Bayrağı'nın dikilmesini ve PKK dışında ENKS gibi partilere üye olmayı suç olarak görüyor. Her türlü Kürdistani düşünce ve değerlere, Kürdistan'ın bağımsızlığına karşı olan bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde bulunuyor. PKK, onların taleplerini yerine getiren bir güç olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

KDP Politbürosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Rojava'da PKK tarafından oluşturulan yapmacık gerginlikten büyük bir endişe duyuyoruz. Diktatörce davranışlar sergiliyor, zorbalıkla, silah zoruyla, baskıyla kendisini kabullendirmek istiyor.

Bütün siyasi parti ve kuruluşları, düşünsel ve siyasal terör zihniyetiyle başka partilerin üst düzey üye ve kadrolarını tutuklayarak, zindanları mücadeleci insanlarla doldurmuştur. Bütün faaliyetleri yasaklarken hiçbir neden olmaksızın söz konusu partilerin binalarına saldırıp yağmalıyor ve ateşe veriyor. Biz KDP olarak bu tür muameleleri şiddetle kınıyoruz.

PKK, PYD adı altında, Rojava'da Kürdistan Bayrağı'nın dikilmesini ve PKK dışında ENKS gibi partilere üye olmayı suç olarak görüyor. Her türlü Kürdistani düşünce ve değerlere, Kürdistan'ın bağımsızlığına karşı olan bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde bulunuyor. PKK, onların taleplerini yerine getiren bir güç olmuştur.

PKK'nin PYD adı altında yaptığı bu fiiler, siyasal ve sivil mücadeleyi ve demokrasiyi baskı altına almaktan başka bir şey değildir.

Ayrıca Rojava'da Kürt halkının haklarını elde etmek için yıllarca verdiği asil mücadelenin karşısında yer almıştır.

PKK bölgedeki rejimlerle el ele verip onların planlarına hizmet ederken, kendisini bölgedeki planın bir parçası haline getirip sonu olmayan bir yola girmiştir.

Kürt topraklarını almak için temiz kanını teöristlere karşı durarak feda eden onlarca Kürt gencinin mücadelesini boşa çıkarmaktadır.”