KDP Irak parlamentosu grubundan referandum mesajı

KDP Irak parlamentosu grubundan referandum mesajı

Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Irak Parlamentosu grubu yayınladığı mesajda Kürdistan’daki referandum çalışmalarını desteklediğini açıkladı.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında toplanan siyasi parti temsilcileri toplantısında Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunun tarihinin belirlenmesinin kendileri açısından büyük bir sevinçle karşılandığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan’daki siyasi taraf ve partilerin 7 Haziran tarihinde Kürdistan Başkanı Sayın Mesud Barzani başkanlığında gerçekleştirdikleri toplantıda Kürdistan’ın bağımsızlığı için gerçekleştirilecek referandumun tarihi belirlenmiştir.

KDP Irak Parlamentosu grubu olarak, Kürdistan halkının kaderini tayin etmesi için gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumunun tarihinin 25 Eylül olarak belirlendiği toplantıda, alınan bu tarihi karardan dolayı sevinç duymakta ve sonuna kadar bunun destekçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

Kürt halkı ve Kürdistanlıların kendi kaderini tayin etme ve enfal, kimyasal katliamlar ve halkın rızkının kesilmesine karşı bu referandumda evet diyecek.

Kürdistan Başkan ve Kürdistan siyasi partilerinin tek ses ve yürekle, aldıkları bu tarihi kararla Kürt ve Kürdistan halkının meşru amaçlarına ulaşmalarının yolunu açmıştır. Bu Peşmergenin üstün gayreti ve şehitlerimizin gözlerini kırpmadan canlarını Kürdistan için siper etmeleri sayesinde olmuştur.”