KCK’den ABD’ye Çemanke yanıtı

KCK, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Çemanke saldırısına ilişkin yaptığı açıklamayı kınayarak, “Kürtler arası savaşı çıkarmaya çalışan güçlere cesaret verecek” açıklamasında bulundu.

KCK’den ABD’ye Çemanke yanıtı

KCK Dış İlişkiler Komitesi adına yapılan yazılı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısının "gerginliği sonlandırmak yerine sorumluluktan uzak çatışmayı, çelişkileri ağırlaştıracak" sözler sarf ettiği belirtildi.

Açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı'nın yaptığı açıklama tamamen provokatif, gerçeklikten uzak ve gerçeği çarpıtmaya yönelik bir açıklamadır. ABD, Türk devlet işgalciliğinin Güney Kürdistan ve Irak'a yaptığı askeri sevkiyatı eleştireceğine, sevkiyatı destekleyici mahiyette bir açıklama yapmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı'nın yaptığı açıklamayı kınıyor, Kürt halkına, özellikle de Güney Kürdistan halkına, tüm güç ve siyasi taraflara, aydınlara provokatif açıklamaya karşı uyanık olmaları ve sorunların çözümüne yönelik çabalarını daha da artırmaları çağrısını yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.

KCK Dış İlişkiler Komitesi