Kasım Süleymani'nin öldürülmeden önce taşıdığı mesaj neydi? İran'dan ilk açıklama!

Kasım Süleymani'nin öldürülmeden önce taşıdığı mesaj neydi? İran'dan ilk açıklama!

İran’ın Irak Büyükelçisi Iraj Masjedi, geçen ay Bağdat Havaalanı çıkışında ABD tarafından öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, öldürülmeden önce yanında taşıdığı 'mesajın' içeriğini açıkladı.

İran Büyükelçisi Masjedi, "Süleymani'nin Irak'a gelmesinin nedeni, Tahran'ın Irak girişimi üzerindeki konumunu temsil eden bir mesaj sunmaktı. Tahran, gerginliği azaltmak için her türlü çabayı memnuniyetle karşılıyor" dedi.

Büyükelçi Masjedi, "Süleymani'nin yanında taşıdığı mesajın İran'ın terörizmle mücadele, barış, güvenlik, sevgi yayma, bölgede istikrar ve güvenlik sağlama vizyonunu içerdiğini" ekledi.

Mesjedi, "ülkesi İran'ın, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan arasındaki sorunları ve zorlukları en kısa sürede çözme arzusunu" vurgulayarak, "İran, ister Irak, ister bölgedeki herhangi bir ülke olsun, bu sorunları çözmek için her türlü çabayı memnuniyetle karşılıyor" dedi.

Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Irak Popüler Seferberlik Güçleri başkan yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhandis ile birlikte 3 Ocak'ta Bağdat Havaalanı çıkışında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.

Süleymani'in öldürülmesinden sonra İran, Irak'taki ABD hava üslerini bombalayarak yanıt verdi.