Karayılan, KDP'nin bazı alanlarda savaşa hazırlık yaptığını iddia etti

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Haftanin, Metina, Gare ve Behdinan’a bağlı bazı alanlarda savaşa hazırlık yaptığını iddia ederek, “Ciddi gözlem ve bilgilerimiz olmazsa böyle demezdik. Gerçekten bir hazırlık vardır. Nerede bir noktamız varsa hemen oraya bir güç yerleştirmek istiyorlar” dedi.

Karayılan, KDP'nin bazı alanlarda savaşa hazırlık yaptığını iddia etti

Stêrk TV’ye konuşan Murat Karayılan, KDP’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Haftanin, Metina, Gare ve Behdinan’a bağlı bazı alanlarda savaşa hazırlığı yaptığını iddia etti.

KDP’nin Türkiye ile ilişkilerinin Kürt halkına hizmet etmediğini ileri süren Karayılan, ”Biz bu zorba anlayışa karşı direniyoruz ve bu direnişi Kürt halkının adına yürütüyoruz. En azından, önümüzü arkamızı tutmayın, bize destek olun” dedi.

Murat Karayılan şunları söyledi:

“Şimdi duyuyoruz; güçleri harekete geçmiş, kendilerini savaşa hazırlayan bir pozisyondadırlar. Yani bazı ciddi gözlemlerimiz ve bilgilerimiz olmazsa böyle demezdik. Şimdi bakıyoruz; gerçekten bir hazırlık vardır. Bu hazırlıklarla neyi amaçlıyorlar, ben bilemiyorum. Mesela nerede bir noktamız varsa hemen oraya bir güç yerleştirmek istiyorlar. İki gücümüz arasında bir yol varsa oraya karakol kurmak istiyorlar. Bundaki niyetleri nedir? Mesela birkaç gün önce Zebarî bölgesinde böyle bir şey oldu; az kaldı olay yaşanacaktı, ancak biz duyduk ve bir şey yaşanmaması için müdahale ettik. Yani gelmişler bir yer yapıyorlar. Yol üstüdür; oradan geliş-gidiş oluyor.

Git başka bir yerde yap; arazi mi yok! Herkes bilmeli ki bu tür şeyler tahrik etmektedir. Düşmanlarımız vardır; ayrıca güçler içerisinde genç ve heyecanlı olanlar da vardır; hepsi kontrol edilemeyebilir. Bu yüzden bu şekilde bu kadar gücü iç içe geçirmek veya gelip de iki gücün arasına yerleştirmek tehlikelidir. Duyduğumuz kadarıyla bu biçimde tutmak istedikleri birkaç yer daha varmış. Böyle olursa bunun savaşa dönüşmesi de çok uzak bir ihtimal olmaz. Ben şahsen fedailere, Kürtleri hedeflemeleri talimatını vermek istemiyorum. Ne ben bunu istiyorum ne de Hareketimiz bunu istiyor. Biz karşımızdakilerin de bunu anlamasını istiyoruz. Lütfen! Biz düşmana karşı her gün savaşıyoruz ve savaştan korkmuyoruz. Fakat Kürtler içi bir savaşı geliştirmek istemiyoruz.”

Başkan Mesud Barzani’ye çağrıda bulunan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, “Bu uygulamaların hepsinden haberdar mıdır, değil midir? Bu konudaki görüşleri nedir bilemiyorum, çünkü şu ana kadar konuşmuş değildir. Biz Kek Mesud’un da görüşlerini öğrenmek istiyoruz. Yani bu şeylerin hepsi neden yapılıyor? Arkadaşların etrafı, yollarının üzerini neden büyük güçlerle tutmak istiyorlar? Bu ne anlama geliyor? Biz bu konuya el koymasını istiyoruz. Bizler, ne olursa olsun iç sorunlarımızı diyalogla çözmeye hazırız fakat askeri bir gücün etrafını, sağını solunu tutup da alanını daraltmaya çalışırsan istemeden de olsa çatışma çıkar. İşte şimdi endişemiz bu yönlüdür. Bunun için de açıkça çağrı yapıyorum; bunun önünün alınmasını istiyorum” dedi.