Kanada Peşmerge'yi Silahlandıracak

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yawer, Kanada hükümetinin Peşmerge güçlerine ihtiyaçları çerçevesinde yeni silah ve askeri malzemeler hazırladığını ve bu silah ve askeri teçhizatin yakın zamanda Peşmergeye gönderileceğini belirtti.

Kanada Peşmerge'yi Silahlandıracak

Yawer, Peşmergenin ihtiyaç duyduğu bu silah ve askeri teçhizatın Kürdistan hükümeti ile Kanada hükümeti yetkililerinin karşılıklı istişareleriyle belirlendiğini ve Kanada hükümetinin bu silahların Peşmergeye gönderilmesi için gerekli resmi onayları aldığını söyledi.

Uluslararası koalisyon güçleri ile Peşmerge güçlerinin koordinasyonunun başarılı bir şekilde devam ettiğini de dile getiren Yawer, bu çerçevede Peşmergenin ihtiyacına göre koalisyon hava kuvvetlerinin her an tetikte beklediğini vurguladı.

ABD yeni bir Peşmerge Taburunu da silahlandıracak

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yawer, konuşmasının sonunda Peşmerge güçlerinin silah ihtiyacının karşılanması noktasında ABD'nin gerçekleştireceği yardımlara da değinerek, Peşmerge Bakanlığı yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasında devam eden istişareler çerçevesinde 2017 yılında Peşmergenin 1. Ve 2. Tugaylar gibi yeni bir Peşmerge tugayının da ABD tarafından silahlandırılacağını belirtti.