Joe Biden: Seçim bitti

Trump'ın geri adım atmasıyla Genel Hizmetler İdaresi tarafından geçiş sürecinin resmen başladığına dair bilgilendirilen Biden, "Seçim bitti" ilanında bulundu.

Joe Biden: Seçim bitti

Trump'ın geri adım atmasıyla Genel Hizmetler İdaresi tarafından geçiş sürecinin resmen başladığına dair bilgilendirilen Biden, "Seçim bitti" ilanında bulundu.

ABD’de 3 Kasım seçimlerini kaybeden ama yenilgiyi kabul etmeyi reddeden Başkan Donald Trump'ın 20 gün sonra geri adım atması üzerine Genel Hizmetler İdaresi (GSA) şefi Emily Murphy'nin geçiş sürecini resmen başlatmasının ardından, müstakbel Başkan Joe Biden'dan açıklama geldi.

Biden "Seçim bitti" diye ilan ederek birlik beraberlik çağrısı yaptı.

Twitter'da açıklama yapan Biden, başkanlık seçiminin bittiği ilanında bulunup Amerikalılara siyasi ihtilafları bir kenara bırakmaları çağrısında bulundu.

Seçilmiş Başkan, "Seçim bitti. Partizanlığı ve birini diğerine karşı şeytanlaştırma retoriğini bırakmanın zamanı geldi. Biraraya gelmeliyiz" dedi. 

Pennsylvania eyaleti tescil etti: Biden kazandı

Dün GSA'nın bildiriminin ardından müstakbel dış politika ve ulusal güvenlik ekibini açıklamış bulunan Biden, bugün Pennsylvania eyaletinde tescil edilen nihai sonuçların da galibi oldu. 

Trump'a son darbeyi indiren açıklamayı Pennsylvania Valisi Tom Wolf yaptı.

Twitter'da bugün eyalet yönetiminin ABD Başkan ve Başkan Yardımcısı için 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarını tescil ettiğini duyuran Vali Wolf, "Yasaların gerektiği şekilde eyaletimizdeki 20 Seçiciler Kurulu üyesini Joe Biden-Kamala Harris'in alması için gerekli teyit sertifikasını imzaladım" dedi.

Wolfe 'sürekli saldırı altındaki seçim çalışanlarının çıkardığı hayranlık verici ve onurlu iş için teşekkür' de etti.

Trump ekibi, seçimler için en kritik eyaletlerden olan Pennsylvania'da seçim sonuçlarını mahkemeye taşımış, ancak bir sonuç alamamıştı.

Nevada Yüksek Mahkemesi'nden Biden'a onay

Pennsylvania'nın ardından Nevada eyaletinden Yüksek Mahkeme'nin sadece 33 bin 500 oy farkla Biden-Harris galibiyetini onaylayıp resmileştirdiği haberi geldi.

Nevada Valisi Steve Sisolak'a gönderilen karara göre eyaletin 6 Seçiciler Kurulu üyesi Biden-Harris hanesine yazılacak.