İtalya'da durum gittikçe kötüleşiyor!

İtalya'da durum gittikçe kötüleşiyor!

Koronavirüs nedeniyle 1440'ı aşkın kişinin öldüğü İtalya'da, hastaneye giderek daha fazla genç hastanın gittiği belirtildi.,

Doktorlar, virüsün ülkede yayılmış olması nedeniyle gençlerin hastalanmasının normal olduğunu söylüyor...

Koronavirüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 1440’ı, enfekte olanların sayısının ise 21 bini geçtiği İtalya’da, hastaneye başvuranların yaş ortalamasının giderek düştüğü belirtildi. Ülkede virüs salgınının en yoğun görüldüğü Bergamo kentinde bir hastanede çalışan doktor Luca Lorini, “Hastaların türü değişiyor” dedi.

Hastanenin anestezi ve yoğun bakım bölümünün başkanı olan Lorini RaiNews24 radyosuyla söyleşisinde şu ifadeleri kullandı: “Hastaların türü değişiyor. Biraz daha gençleşiyorlar; 40-45 yaşlarındalar ve vakalar daha karmaşık. Altı-yedi gün önce hastalanıp kendilerini evde tedavi etmeye çalışan ve sonra durumlar giderek daha kritik hale gelmiş hastalar geliyor.”

‘İKİNCİ DALGA OLMASI NORMAL’

İtalya’nın kuzeyindeki yerel medyada yer alan haberlere göre, Bergamo’nun da içinde bulunduğu Lombardiya bölgesinde son günlerde 25 ila 50 yaş arasında çok sayıda hasta hastanelere başvurdu. Pisa Üniversitesi’nden profesör Pierluigi Lopalco ise bu durumu ‘ikinci dalga’ diye niteleyip doğal bulduğunu söyledi. Corriere della Sera gazetesine konuşan Lopalco, “İlk dalgaya kıyasla daha fazla gencin hastaneye gelip yoğun bakıma alınması doğal bir durum olarak görülebilir. İtalya’da ilk vaka grupları, daha çok yaşlıların gittiği hastanelerde görüldü. Şimdi virüs yayıldı, ülkede çok daha fazla dolaşıyor ve eğer sosyal mesafe kurallarına uymazlarsa, çok fazla sosyal teması olan gençlerin hastalığa yakalanma riski daha yüksek” dedi.