İşte Rakka Operasyonunu Geciktiren Amerikalı

Rakka Operasyonunun engellenmesi için çalışma yapan Flynn'ın adı gizli lobicilik faaliyetleri nedeniyle Amerika'nın gündeminden düşmüyor.

İşte Rakka Operasyonunu Geciktiren Amerikalı

Türkiye adına lobicilik faaliyetleri yaptığı açığa çıkan ve bu doğrultuda Türk Hükümetinden para aldığı tespit edilen ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’in, Türkiye’nin karşı çıktığı Rakka operasyonuna onay vermeyi reddettiği belirtiliyor.

Türkiye için gizli lobicilik yaptığı ve bu doğrultuda Türk Hükümetinden 530 Bin dolar ödeme alan Michael Flynn, Obama yönetiminin Rakka'ya düzenlenecek operasyon talebine onay vermeyi reddetti. Flynn'ın operasyona hangi sebeplerle karşı çıktığı belirtilmezken bu tutumun Rakka operasyonunun gecikmesine yol açtığı belirtiliyor.

ABD'nin YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle birlikte yürüttüğü Rakka operasyonu, Flynn'ın görevden alınmasından sonra onaylanmıştı. Rakka Operasyonunun engellenmesi için çalışma yapan Flynn'ın adı gizli lobicilik faaliyetleri nedeniyle Amerika'nın gündeminden düşmüyor.