İsrail'den Erdoğan'a: Bölgedeki Tek Gerçek Demokrasiye Ahlak Vaazı Vermemeli

İsrail-Türkiye ilişkilerinde gerilim arttı.

İsrail'den Erdoğan'a: Bölgedeki Tek Gerçek Demokrasiye Ahlak Vaazı Vermemeli

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i Filistinlilere yönelik ırkçılık yapmakla suçlamasının ardından İsrail'den sert yanıt geldi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir toplantıda İsrail devletine yönelik açıklamalarda bulundu. İsrail'de uygulanan Ezan yasağı başta olmak üzere İsrail devletinin Filistinlilere yönelik ırkçı tavırları olduğu yönündeki eleştirilerine İsrail Devletinden sert yanıt geldi. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon, bugün yaptığı açıklamada Erdoğan'ı sistematik hak ihlalleriyle suçladı. "Kendi ülkesinde insan haklarını sistematik şekilde ihlal eden biri, bölgedeki tek gerçek demokrasiye ahlak vaazı vermemeli" diyen İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nahşon, "İsrail; Yahudilerin, Müslümanların ve Hristiyanların tüm ibadet özgürlüğünü sürekli korumaktadır. Yöneltilen temelsiz iftiralara rağmen bu şekilde hareket etmeyi de sürdürecek" ifadesini kullandı. 

Şubat ayında İsrail ve bu ülkenin işgal altında tuttuğu bazı bölgelerde gece 23.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında hoparlörle ezan okunmasını yasaklamıştı.