IŞİD’ten saldırı: 3 ölü, 2 yaralı!

IŞİD’ten saldırı: 3 ölü, 2 yaralı!

Tuzhurmatu Polis Müdürü Hüseyin Ali, IŞİD mensuplarının Pelkane bölgesinde acil müdahale gücüne saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıda ölen ve yaralananların acil müdahale gücü mensupları olduklarını belirten Ali, olaydan hemen sonra bölgede operasyon başlatıldığını ifade etti.

Dün de Tuzhurmatu köyleri arasında devriye yapan Irak askeri konvoyunun geçişi sırasında önceden yerleştirilmiş olan bomba infilak etmesi üzerine 3 Irak askeri yaşamını yitirmiş, 4 asker ise yaralanmıştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü de Kakei Kürtlerin yaşadığı Xaneqin’in Dara köyüne saldırı düzenlenmiş saldırı sonucu 7 kişi yaşamını yitirmişti.

16 Ekim 2017 tarihinde Peşmerge güçlerinin Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden çekilmesinin ardından IŞİD, bölgede oluşan güvenlik boşluğundan faydalanıyor.

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Irak'ın IŞİD'ten temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.