IŞİD’li Türk, mahkemeye sevk edildi

IŞİD’li Türk, mahkemeye sevk edildi

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan IŞİD'in Türkiye'deki yöneticilerinden olduğu öne sürülen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk adliyeye sevk edildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bugün Halis Bayancuk ile soruş-turma kapsamında gözaltına alınan M.Y'yi sağlık kontrollerinden geçirilmesi ardından adliyeye sevk etti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'u, 30 Mayıs tarihinde İstanbul'da gözaltına almıştı.

IŞİD'in Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Halis Bayancuk, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alınmıştı.

Sakarya'da IŞİD'e yönelik operasyonda tutuklanan 8 kişi, örgüte Halis Bayancuk'un aracılığıyla girdiklerini iddia ederken, Bayancuk'un örgüte elaman kazandırmak için faaliyetlerde bulunduğu, Adapazarı'nda toplantılar yapmak için gizli mescit açtığı, piknik düzenlediği ve İstanbul'a elamanlar götürdüğü belirlenmişti.

EBU HANZALA KİMDİR?
Verdiği fetvalarda “Diri diri insan yakmak caizdir” diyen Ebu Hanzala kod isimli Halis Bayancuk, IŞİD'in Türkiye lideri olarak bilinmekte. Bayancuk, IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu suçlamasıyla tutuklanmış ve kısa bir süre sonra tahliye edilmişti.