IŞİD'in Irak’taki saldırısında bir tuğgeneral ve üsteğmen öldü

IŞİD'in Irak’taki saldırısında bir tuğgeneral ve üsteğmen öldü

Irak'ın Enbar vilayetinde IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırılarda bir tuğgeneralle bir üsteğmen öldü, 2 asker yaralandı.

Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyon Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin batısındaki Enbar'da IŞİD mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için gerçekleştirilen operasyon esnasında saldırıya uğrayan 29’uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmed Lami hayatını kaybetti.

Açıklamada, Hit kentine bağlı Kube ilçesindeki bir kontrol noktasında silahlı saldırıya uğrayan bir üsteğmenin hayatını kaybettiği 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

Son bir haftada 2 general öldürüldü

17 Temmuz günü de Bağdat’ın Tarmiye ilçesine bağlı Bin Sina bölgesinde 57’inci Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Hamid’e ait aracın da bulunduğu konvoy silahlı bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırı nedeniyle çıkan çatışmada Tuğgeneral Hamid hayatını kaybetmişti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, sözkonusu saldırının ardından güvenlik güçleri ile istihbarata, Tarmiye saldırısının faillerini yakalamaları emir vermişti.

Son bir yıldır IŞİD üyeleri Kerkük, Selahaddin, Diyala, Anbar ve Bağdat’ın çevresindeki bölgelerde Irak güvenlik güçleri ile Heşdi Şabi’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.