IŞİD'e karşı ilk LBGT askeri birliği savaşmaya başladı

IŞİD'e karşı ilk LBGT askeri birliği savaşmaya başladı

LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) topluluğu destekçileri Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere birlik kurarak savaşmaya başladılar.

Rojava'da IŞİD'de karşı Kürt güçleriyle birlikte savaşan bir grup uluslararası gönüllü ilk LBGT askeri birliğinin kurulup cihatçı örgüte karşı savaştığını duyurdu. Birliğin adı, Quees Insurrection and Liberation Army (Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu-TQILA). Yeni birlik oluşumunu, anarşist bir örgüt olan Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri (IRPGF) Pazartesi günü duyurdu.

Grup tarafından tweeter'da yapılan açıklamaya göre, grup üyeleri amacı cinsiyet ikiliğini kırmak ve kadın devrimi yanında daha geniş kapsamlı toplumsal cinsiyet ve cinsel devrimi ileriye taşımak.

TQILA askeri birliğinde kaç kişinin yer aldığı ve kaçısının LBGT üyelerinden oluştuğu bilinmiyor. Newsweek'e konuşan TQILA sözcüsü Heval Rojhilat, güvenlik nedeniyle sayılara dair bilgi vermeyeceklerini söyledi. Rojhilat, pek çok yoldaşlarının LBGT topluluğundan olduğunu ekledi.

IŞİD'e göre eşcinselliğin cezası ölüm

IŞİD'in şeriat mahkemeleri eşcinselliğin idamı gerektiren bir suç olduğunu ilan etmişti.

2016 yılında ağırlıklı olarak LBGT'lilerin gittiği Orlando'daki bir gece klubüne yapılan saldırıda 49 kişi ölmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Topluluktan herhangi biri IŞİD'İn eline geçtiğinde, örgüt kişinin adres defterinden yola çıkarak eşcinsel olabilecek   kişilerin peşine düşüyor, İŞİD'in eline düşmüş LBGTlerin verdikleri bilgilere göre. Son üç yıl boyunca IŞİD'in denetimindeki bölgelerde onlarca LBGT öldürüldü, pek çoğu yerlerini terk etmek zorunda kaldı.