İran'da İstihbarat üyelerinin tecavüzüne uğrayan Kürt kızı intihar etti

İran İstihbaratı tarafından işkence, taciz ve tecavüze uğradıktan sonra gözaltı merkezinden gizli bir şekilde bırakılan Doğu Kurdistanlı bir bayan aktivistin intihar ettiği bildirildi.

İran'da İstihbarat üyelerinin tecavüzüne uğrayan Kürt kızı intihar etti

Doğu Kurdistan'da yayınlanan çeşitli ajanslarda yer alan habere göre, Mehdis Mir Qewami isimli Kürt mühendis ve insan hakları aktivisti 22 Ocak 2017 tarihinde İran istihbarat güçleri tarafından yakalandı.

Doğu Kurdistan'ın Kermanşah şehrinde gözaltında bulunduğu süre içerisinde İran İtlaatı tarafından acımasızca işkence gören, cinsel taciz ve tecavüze uğrayan Mehdes, iki gün sonra 22 Ocak 2017 tarihinde gizlice serbest bırakıldı.

Mehdes'in, maruz kaldığı insanlık dışı işkence ve tecavüzden dolayı ilaç içerek yaşamını sonlandırdığı bildirildi.

Kürtçe yayın yapan Hingaw isimli sitede yayınlanan habere göre, Mir Qewami'nin ailesi kızlarının tutuklanması ve intiharı konusunda İranlı istihbarat bakanlığı yetkilileri tarafından tehdit edildikleri için intihar haberi yaklaşık bir ay sonra kamuoyuna ancak duyurulabildi.

Kermanşah'ta yaklaşık 4 ay önce İran İtlaatı tarafından göz altına alınan Hannan Ferhadi isimli bir bayan da serbest bırakılmasının ardından intihar etmişti.