İran destekli milisler: Kürtleri, Deyr ez Zor’dan çıkaracağız

İran destekli milisler: Kürtleri, Deyr ez Zor’dan çıkaracağız

Suriye'de rejim yanlısı İran destekli milis kuvvetleri komutanı Fadi Al-Afays, YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Deyr ez Zor'un doğusunda kontrol ettiği alanlardan çıkarılacağını söyledi.

Son 1 haftadır gerginliğin arttığı Deyr ez Zor Bölgesinde, Suriye ve İran rejimine bağlı güçler tarafından askeri yığınak yapılıyor.

Fırat nehrinin batısındaki bölgeleri kontrol eden Suriye rejim ordusu ile Fırat nehrinin doğusunu kontrol eden Kürtlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında artan gerginlik ardından bölgeye sevk edilen Esad rejimine bağlı milis Komutanı Fadi Al-Afays, Deyr ez Zor'un doğusundaki Suriye Demokratik Güçlerinin (DSG) kontrol ettiği bölgeleri ele geçireceklerini söyledi.

Şam'dan Deyr ez Zor'a sevk edilen askeri güçlerin en büyüğü olan Al Baqri Tugayları Komutanı Fadi Al-Afays, bölgeye gelişinin ardından yaptığı konuşmada DSG'yi bölgeden çıkarmak için kuvvet kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirterek, Rusya'nın da aynı görüşte olduğunu iddia etti.

Esad rejimini destekleyen Bakara aşireti üyelerinden oluşan El Baqri Tugayı, İran destekli en büyük gruplardan biri olarak biliniyor. İran destekli bir başka grup olan Hizbullah ile de yakın bir görüntü Suriye'de gösteriyor.