iran destekli Heşdi Şabi saldırıya hazırlanıyor

Heşdi Şabi ile güvenlik güçlerinin Tuzhurmatu'da ortak operasyon düzenleyeceğini belirtti.

iran destekli Heşdi Şabi saldırıya hazırlanıyor

Heşdi Şabi'nin Tuzhurmatu'nun etrafındaki köylere operasyon hazırlığı yaptığı bildirildi.

 

Heşdi Şabi’nin Türkmen kolu olan Heşdi Türkmeni’nin komutanlarından Reza Necar yaptığı açıklamada, Heşdi Şabi ile güvenlik güçlerinin Tuzhurmatu'da ortak operasyon düzenleyeceğini belirtti.

 

Heşdi Şabi'nin internet sayfasında yer alan habere göre, önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan operasyon, Tuzhurmatu'nun çevresindeki dağların yanı sıra Türkmen köylerini kapsayacak.

 

Reza Necar, Türkmen köylerinin zaman zaman hedef alındığını ifade ederek, “Ensar es Sünne ile Ahrar es Sünne mensuplarından oluşan ayrılıkçı bir grup bölgede bulunuyor. Bu grup 'Beyaz Bayrak' olarak adlandırılıyor” dedi.

 

16 Ekim olaylarından sonra Tuzhurmatu çevresinde iki güç ortaya çıktı. Söz konusu gruplardan biri Dawde ve Zınane köylerinde konuşlanan gönüllü Kürtlerin oluşturduğu “Hêzî Rizgarî” (Kurtuluş Gücü) olarak adlandırılıyor.

 

Diğer güç ise “Beyaz Bayrak” olarak biliniyor.

Bu iki güç dışında, IŞİD'in kalıntıları olduğu ifade edilen başka bir grup ise Tuzhurmatu dağlarında bulunuyor. Grubun yaklaşık 500 kişiden oluştuğu tahmin ediliyor. Söz konusu grubun içinde Arap ve yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu ifade ediliyor.