Irak Parlamento Başkanlığı’ndan hükümete PKK çağrısı!

Irak Parlamentosu Başkanlık Divanı, Çemanke’de gerçekleşen saldırıyı “Irak’ın egemenliğine yönelik bir saldırı” şeklinde değerlendirerek bu tür saldırıları önlemek için Bağdat hükümetinden Kürdistan Bölgesi ile koordinasyon halinde olmasını istedi.

Irak Parlamento Başkanlığı’ndan hükümete PKK çağrısı!

Irak resmi haber ajansı INA’da yer alan açıklamaya göre, Parlamento Başkanlık Divanı, PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası kırsalında Peşmerge Güçlerini hedef alan saldırısını, “Irak’ın meşru bir güvenlik kurumuna ve ülkenin egemenliğine yönelik bir saldırı” şeklinde değerlendirdi.

Parlamento Başkanlık Divanı, bölgedeki güvenlik durumunun “yasa dışı güçlerin neden olduğu herhangi bir kargaşayı engellemek için” Bağdat hükümetini buralarda güvenliği sağlamaya çağırdı.

Açıklamada ayrıca bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması için hükümetin Kürdistan Bölgesi hükümeti ile ortak çalışma içerisinde olması gerektiği vurgulandı.

Dün Çemanke kasabası kırsalında PKK’lilerin yola döşediği mayının patlaması sonucu bir Peşmerge şehit düşmüş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve kabinesi sözkonusu saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Peşmerge’nin bölgede operasyona çıktığını ve kendi kamplarına girdiğini savundu.

Ancak Peşmerge Güçleri Genel Örgütlenme Kurulu Sorumlusu Tuğgeneral Hasan Nuri, “operasyon” iddialaraını yalanlayarak PKK’lilerin geçiş güzergahında mayın patlattıktan sonra kendisinin de içerisinde bulunduğu konvoya roketatar ve ağır silahlarla saldırdığını söyledi.