Irak Hizbullahı: ABD'nin çekilmemesi durumunda şiddetli saldırılar olacak

Irak Hizbullahı (Ketaib Hizbullah), ABD güçlerinin belirlenen takvimde Irak’tan çıkmaması durumunda şiddetli saldırılara maruz kalacağını açıkladı.

Irak Hizbullahı: ABD'nin çekilmemesi durumunda şiddetli saldırılar olacak

Ketaib Hizbullah Sözcüsü Muhammed Muhyi yaptığı açıklamada, kendilerinin şartlı ateşkesi kabul ettiklerini kaydederek, Irak hükümeti ve yabancı güçler tarafından sunulan ateşkes anlaşmasının ciddi olarak göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Muhyi, ateşkes için şart koşulduğu üzere ABD güçlerinin Irak’tan zamanında çekilmemesi durumunda şiddetli saldırıların olacağını belirterek, ‘Irak Direniş Grupları Koordinasyon Kurulu’ tarafından yapılan açıklamada, ABD güçlerinin ülkeden çıkmaması durumunda yeni bir aşamaya geçileceğinin vurgulandığına dikkat çekti.

“Şüphesiz bu yeni aşama çok şiddetli olacak ve yeni silahların çok sayıda çeşidi denenecek” diyen Muhyi, saldırılarının ABD için caydırıcı olacağını ifade etti.

Ketaib Hizbullah Sözcüsü, Irak hükümetinin ülkenin kara ve hava egemenliğini koruması gerektiğini dile getirerek, bu egemenlik hakkına ABD’yi karıştırmaması gerektiğini belirtti.

Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Ketaib Hizbullah, geçtiğimiz 11 Ekim'de ABD güçlerine yönelik şartlı ateşkes ilan etmişti.