Irak Başbakanı Kazımi'nin Suudi Arabistan ziyareti ertelendi

Irak Başbakanı Kazımi'nin Suudi Arabistan ziyareti ertelendi

Irak Başbakanı Kazımi’nin bugün Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaretin, Kral Selman Bin Abdulaziz’nin hastaneye kaldırılması nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kazımi'nin ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapmasını takdir ettiklerini ancak bu ziyaretin Irak tarafıyla da görüşülerek Kral Selman hastaneden taburcu olana kadar ertelenmesi kararı alındığını bildirdi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanının açıklamasına göre, Kral Selman, safra kesesi iltihabı nedeniyle bir dizi tetkikin yapılması için hastaneye kaldırıldı.

Irak Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kazımi, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ı arayarak acil şifalar diledi ve Kral Salman’ın durumunu sordu.

Mustafa Kazımi başkanlığındaki Irak heyetinde Petrol, Elektirk, Planlama ve Maliye bakanlarının da Riyad’a gitmesi planlanmıştı. Taraflar arasındaki görüşmelerin ön hazırlığı için Irak Maliye Bakanlığı’ndan bir heyetin 2 gün önce Arabistan’a gittiği duyurulmuştu.