Irak askeri yetkili: Mahmur’da 12 IŞİD’li öldürüldü

Irak askeri yetkili: Mahmur’da 12 IŞİD’li öldürüldü

 Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Albay Yahya Resul, Karaçoğ Dağı’nda düzenlenen operasyonda 12 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Albay Yahya Resul, Irak ordusunu uluslararası koalisyonun desteği ile Mahmur ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karaçoğ Dağı’nda sürdürülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Ordu birlikleri ile Anti-Terör güçlerinin kosliayonun hava desteği ile bölgede kapsamlı bir operasyon düzenlediğini belirten Resul, burada 12 IŞİD’linin öldürüldüğünü söyledi.

Öte yandan Kerkük’ün güneybatısında, ordu, polis gücü ve Heşdi Şabi güçlerinin katılımıyla IŞİD’e karşı başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Selahaddin’de 3 IŞİD merkezi imha edildi

Haşdi Şabi güçleri dün de Selahaddin vilayetinin doğusunda yer alan Deraviş bölgesinde IŞİD’e ait 3 toplanma merkezini de imha ettiğini duyurdu.

Haşdi Şabi ayrıca IŞİD'e ait bir bomba imalathanesini imha edip, 5 örgüt üyesinin gözaltına alındığını aktardı.

Irak İçişleri Bakanlığı İletişim Dairesi Müdürlüğü dün, Irak Terör Yasasının 4'üncü maddesine göre daha önce haklarında yakalama kararı çıkarılan 7 IŞİD’linin tutuklandığını açıkladı.

IŞİD son aylarda özellikle Kerkük başta olmak üzere Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde faaliyetlerini tekrar arttırdı.