İngiliz Özel Kuvvetleri ve Peşmerge’den IŞİD'e operasyon: 100 IŞİD'li öldürüldü

İngiliz Özel Kuvvetleri ve Peşmerge’den IŞİD'e operasyon: 100 IŞİD'li öldürüldü

Birleşik Krallık ordusuna bağlı Özel Kuvvetlerin Peşmerge ile birlikte düzenlediği operasyonlarda 100 DAİŞ mensubunu öldüğü belirtildi.

Daily Mail gazetesinin İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, geçtiğimiz 3 ay içerisinde Özel Kuvvetler’in Peşmerge’yle düzenlediği operasyonlarda DAİŞ’le 10 kez sıcak çatışma yaşandı.

Suriye ve Rojava’daki hapishanelerden kaçan DAİŞ’lilerin Irak’ın kuzey bölgelerindeki tünel ve mağaralarda saklandığının kaydedildiği haberde, 10 Nisan’da Peşmerge ile Özel Kuvvetlerin belirlenen DAİŞ hedeflerine operasyon başlattığı ve operasyonda savaş uçaklarıyla İHA’ların da kullanıldığı ifade edildi.

28 Nisan’da Hemrin Dağı çevresinde gerçekleştirilen hava saldırısında ise 10 DAİŞ’linin öldüğü, sonrasında ise Peşmerge ile İngiliz Özel Kuvvetleri’nin karadan ilerleyerek bölgeyi DAİŞ’ten arındırdığı bildirildi.

Son 3 ay içerisinde İngiliz Özel Kuvvetleri’nin DAİŞ’e karşı çok sayıda operasyona katıldığının belirtildiği haberde, bu süre içerisinde 100 DAİŞ’linin öldürüldüğü kaydedildi.