İç Güvenlik Güçleri'nden Kamışlo açıklaması

İç Güvenlik Güçleri'nden Kamışlo açıklaması

Suriye rejimine bağlı Dîfa El-Weteni güçlerinin bölgenin güvenliğini bozmak istediğini belirten İç Güvenlik Güçleri, bölgenin huzur ve güvenliğini hedef alan güçlere karşı sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Suriye rejimine bağlı Dîfa El-Weteni’nin Kamışlo’da düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan Rojava İç Güvenlik Güçleri, “Bu güçler, bölgede karışıklık çıkarmak ve güven ortamını bozmak amacıyla koronavirüse karşı ilan edilen sokağa çıkma yasağını fırsat olarak görüyor” denildi.

Suriye rejim güçlerinin 21 Nisan günü Hilko Mahallesi’nde bulunan güçlerine ait askeri noktaya saldırdığını hatırlatan İç Güvenlik Güçleri, “Dîfa El-Weteni, güçlerimizin bulunduğu noktayı ele geçirmek için daha önce noktaya ateş açmış ve bölgede bentler kurmaya başlamıştır. Bugün yaşanan saldırıda güçlerimiz, saldırılara karşılık vermiştir” bilgilerini paylaştı.

İç Güvenlik Güçlerinin bölgenin güvenliğini bozmak isteyenlere asla sessiz kalmayacağının vurgulandığı açıklamada şunları belirtti:

“Rejime bağlı bu güçlerin pratikleri, Suriye rejimi ve Dîfa El-Weteni’nin acizliğini ortaya koymaktadır. Bu güçler, güçlerimizin halkı koronavirüs salgınına karşı korumak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğu bir süreçte korkakça saldırılarda bulunmaktadır. Bizler Birleşmiş Milletler’in küresel ateşkes çağrısına göre hareket etmekteyiz ancak rejim milisleri ateşkesi çiğnemektedir. Ayrıca Ramazan ayından önce bölgede karışıklık yaratmaya çalışmaktadır.”