HPG'den Çemanke'de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama

HPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 4 Kasım günü Kürdistan Bölgesi'nin Çemanke kasabasının Bebade köyü yakınında yaşanan olayda PKK’lilerin saldırdığına ilişkin medyada yer alan açıklamalar reddedilerek, “Güçlerimizin herhangi bir saldırısı olmamıştır. Güçlerimizin bulunduğu kampa iki koldan operasyon tarzında giriş yapılmıştır. Yaşanan olaylar bu temelde gelişmiştir. Biz, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz” denildi.

HPG'den Çemanke'de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG Basın Merkezi tarafından Çemanke’de yaşanan saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.  

Bazı medya organlarında Bebade köyü yakınında yaşanan olayda PKK’lilerin saldırdığı belirtilenm açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı medya organlarına yansıyan haber ve açıklamalarda; 4 Kasım 2020 günü Çemankê nahiyesine bağlı Bêbadê köyü yakınında yaşanan olayda güçlerimizin saldırdığı belirtilmektedir. Söz konusu haber ve açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Güçlerimizin herhangi bir saldırısı olmamıştır. Güçlerimizin bulunduğu kampa iki koldan operasyon tarzında giriş yapılmıştır. Yaşanan olaylar bu temelde gelişmiştir. Biz, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz."

Örgüt kamplarının bulunduğu yerlere yönelik operasyon düzenlendiği öne sürülen açıklamada, “Tüm sorunlarımızın diyalogla çözülmesi çağrısını bir kez daha yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

4 Kasım günü Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası ile Bedabe köyleri arasında Peşmerge konvoyunun geçişi sırasında PKK’liler tarafından yola döşenen mayın patlamış, ardından taciş atışı gerçekleştirilmişti.

Olayda bir peşmerge şehit düşmüş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Olayın ardından yaralıları almaya giden zırhlı araca da PKK’lilerce ateş açılmış, araç geri dönmek zorunda kalmıştı.