Hizbullah ile IŞİD anlaştı, Irak'a yeni IŞİD akını başladı!

Hizbullah ile IŞİD anlaştı, Irak'a yeni IŞİD akını başladı!

Kürdistan Güvenlik Konseyi, Suriye rejiminin de tarafı olduğu ve Lübnan Hizbullah'ı ile terör örgütü IŞİD arasında imzalanan anlaşmaya tepki gösterdi.

Güvenlik Konseyi'den yapılan açıklamada, anlaşmanın Kürdistan tarafından "kuşku" ile karşılandı belirtilerek, dost ve müttefik taraflardan bu anlaşmaya karşı tepkilerini göstermeleri istendi.

Yüzlerce IŞİD militanı Irak bölgesine geçti

Güvenlik Konseyi açıklamasında anlaşmadan sonra yüzlerce silahlı IŞİD militanının Lübnan sınırından Irak bölgesine gönderildiği belirtildi.

Şam yönetiminin de olumlu karşıladığını duyurduğu ve Lübnan Hizbullah'ı ile terör örgütü IŞİD arasında imzalanan anlaşma IŞİD'in Lübnan sınırındaki silahlı unsurlarını Irak ve sınırına aktarmasını içeriyor.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak şunlara yer verdi:

“IŞİD teröristleri ile Lübnan Hizbullahı ve Suriye rejimi arasında yapılan anlaşmayla yüzlerce IŞİD’li Lübnan sınırını terk ederek silah ve patlayıcı maddelerle Irak sınırına aktarıldı.”

Söz konusu durumun şüpheli olduğuna dikkat çeken Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, açıklamasına şöyle devam etti:

“Güvenlik Konseyi olarak, söz konusu gelişmeyi endişeyle karşıladığımızı ve bu durumun şüpheye neden olduğunu belirterek, bölgedeki tüm ilgili tarafların bu durum karşısında ciddi tavır göstermelerini istiyoruz.”