Hemin Hewrami: Bağımsız olmayan bir Kürdistan, komşuları için sorun teşkil eder

Hemin Hewrami: Bağımsız olmayan bir Kürdistan, komşuları için sorun teşkil eder

Kürdistan Başkanı Başdanışmanı Hemin Hewrami, dün Türkiye’nin Erbil Başkonsolos Yardımcısı Serkan Karamanoğlu'nu kabul etti. Pirmam'da Başkanlık konutunda gerçekleşen buluşmada Kürdistan ve bölgedeki siyasi gelişmeler üzerinde duruldu.


Kürdistan’ın bağımsız olmamasının komşuları için sorun teşkil edeceğini söyleyen Hewrami “Kürdistan’ın geçmişteki tecrübesi gösterdi ki, Irak’la birlikte yaşamak sadece güvensizlik ve istikrarsızlık getiriyor. Bu tecrübeye dayanarak Kürdistan siyasi liderliği Kürdistan halkını Irak’la birlikte yaşamak veya Irak’tan ayrılmak konusunda kendi kararını referandumla vermesi görüşünü tek çare olarak gördü” dedi.


Bağımsızlık değil, bağımsız olmamak komşularımız için sorun teşkil eder

Ayrıca, Kürdistan’ın bağımsızlığının bölgenin istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacağını vurgulayan Hewrami,  “Kürdistan’ın bağımsızlığı bölgenin güvenliği ve istikrarını sağlayacaktır. Güney Kürdistan’a komşu ülkeler tarihi geçmişe bir göz attıklarında, Kürdistan’ın bağımsız olmamasının kendileri açısından sorun teşkil ettiğini göreceklerdir. Dolayısıyla biz bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Kürdistan’la Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın da başarılı olması anlamına gelir. Çünkü uzun bir ortak kültür ve maslahat ilişkilerine sahibiz.” dedi.