Helikopterden atılmıştı: Ali Babacan’dan Servet Turgut’un ailesine ziyaret

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Van'ın Çatak ilçesinde gözaltına alındıktan sonra Osman Şiban ile birlikte helikopterden atılan ve 20 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Servet Turgut’un ailesini ziyaret etti.

Helikopterden atılmıştı: Ali Babacan’dan Servet Turgut’un ailesine ziyaret

Babacan, partisinin Van kongresi için gittiği kentte yaşamını yitiren Servet Turgut'un ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Ziyarette Servet Turgut'un kardeşi Naif Turgut, "Kürt denince hemen terörist damgası vuruyorlar. Neden ağabeyimin ölümü araştırılmıyor. Yetkililer neden bu olaya duyarsız" dedi. 

Babacan, helikopterden atılan Osman Şiban’ı da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Osman Şiban ve Servet Turgut, Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde bulunmuştu.

Hastaneye yüksekten düştükleri söylenerek getirilen Şiban ve Turgut'un raporunda da yüksekten düşmeye bağlı yaralanmalar tespit edilmiş, Van Valiliği sonradan yaptığı açıklamada iki kişinin de askerlerden kaçarken kayalıklardan atlayıp yaralandığını söylemişti.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz