HDP'li Sur Belediyesi Eş Başkanları tutuklandı

HDP'li Sur Belediyesi Eş Başkanları tutuklandı

Gözaltına alındıktan sonra yerlerine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Sur Belediye Eş Başkanları Filiz Buluttekin ile Cemal Özdemir 3 günlük gözaltı süresinin ardından bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Diyarbakır’ın Sur İlçesi Belediye Eş Başkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ile Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken cuma günü evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınmıştı. Eş başkanlar gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

3 gün boyunca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Sur Belediyesi Eş Başkanları Buluttekin ve Özdemir ile Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemleri tamamlanan Eş Başkanlar Buluttekin ve Özdemir, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Meclis Üyesi Yılmaz Eken ise, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması talebiyle hâkimliğe sevk edildi. Savcının talebini kabul eden Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Eş Başkanlar Buluttekin ve Özdemir hakkında tutuklama kararı verdi. Meclis Üyesi Yılmaz Eken ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

HDP Sur Belediyesini Yüzde 61 Oyla Kazanmıştı

HDP 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Sur Belediyesi’ni yüzde 61 oy oranıyla kazanmıştı. Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin  ve Cemal Özdemir’in gözaltına alınmasının ardından  ilçe kaymakamı Abdullah Çiftçi belediyeye kayyım olarak atanmış, Diyarbakır Valiliği kayyım gerekçesini eş başkanlar hakkında yürütülen soruşturmalara dayandırmıştı.