HDP'li milletvekili: Bağımsızlık ilan edeceğim diyerek bu iş böyle olmuyor ki!

HDP'li milletvekili: Bağımsızlık ilan edeceğim diyerek bu iş böyle olmuyor ki!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, bütün parçaların bir araya gelerek, ortak bir güç birliği ile Kürtlerin hayalindeki bağımsızlık hedefine ulaşabileceğini söyledi.

Rûdaw'a konuşan Sibel Yiğitalp, Kürtlerin bir arada olması gerektiğini söyledi.

Yiğitalp, “2 yıldır sokağa çıkma yasağı var. Eğer Kürtlerin birliği olmuş olsaydı bugün bunlar başımıza gelmeyecekti. Güney bu kadar zorluk çekmeyecekti. İnsanlarımız İran tarafından asılmayacaktı. Her şey ortak hareket etmekle olur. Onun için birlik diyorum” ifadelerini kullandı.

Bağımsızlık ilan edeceğim demekle olmuyor

Güney Kürdistan'da 25 Eylül'de yapılacak olan referanduma da değinen HDP'li vekil, “Biz HDP olarak referanduma saygı duyuyoruz. Her halk kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir. Biz Kürt olarak bundan mutlu oluruz” dedi. 

Sibel Yiğitalp, sözlerine şöyle devam etti:

“Bağımsızlık ilan edeceğim diyerek bu iş böyle olmuyor ki. Bütün parçalar bir araya gelerek, ortak bir güç birliği ile bunu yaparsan ancak o zaman Kürtlerin hayalinde olan bağımsızlık hedefine ulaşabilirsin. İŞİD'e karşı en büyük mücadeleyi veren Kürtlerdir. Rojava'da, Güney'de IŞİD Kürtler tarafından sökülüp atıldı. Dört taraftaki Kürtler bir araya gelerek daha büyük hedefleri gerçekleştirebilir. 

Skyes Picot ile Kürtler bölünmüş durumda. Rojava, Rojhilat, Güney ve Kuzey Kürdistan için de bir araya gelmek kapitalist sistem için çok tehlikelidir. Bir araya gelmemiz, dört parçanın da ortak Kürt ulusal birliğini gerçekleştirmek gerekiyor. Şu an Süleymaniye'de ulusal birlik çalışması yürütülüyor. Tek başına referandum da olmaz, tek başına Kürt ulusal birliği de olmaz.”