HDP'li Koç: Ağrı, Türkiye'den de daha kötü yönetiliyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Ağrı'nın sorunlarının çözülmediğini belirterek, “Ağrı, Türkiye'den kötü yönetiliyor” dedi.

HDP'li Koç: Ağrı, Türkiye'den de daha kötü yönetiliyor

Abdullah Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ağrı’da işsizlik ve toplumsal baskıdan kaynaklı intiharlar yaşandığını söyledi.

Ağrı'nın cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ekonomik ve sosyal anlamda ihmal edildiğini belirten Koç, ilin bu alanda TÜİK verilerine göre 79'uncu sırada yer aldığını ifade etti. 

Koç, sağlık ve eğitim dışında ilde hayvancılıkla ilgili sorunlar yaşandığını, işsizliğin de hat safhada olduğunu kaydetti.

Ağrı ve ilçelerindeki sorunları anlatan Koç, Belediye Başkanı Savcı Sayan'a eleştirilerde bulundu.

Koç, bölgeye seçim zamanı her gün bir bakan geldiğini, Ağrı halkına çeşitli vaatler verildiğini ancak bunların uygulanmadığını belirterek, "Belediye Başkanı Savcı Sayan bugüne kadar Ağrı'nın sorunlarından bihaber” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve Ağrı'nın iyi yönetilmediğini vurgulayan Koç, “Ağrı ihmal ediliyor, Türkiye ihmal ediliyor. Türkiye iyi yönetilmiyor. Ağrı, Türkiye'den de daha kötü şekilde yönetiliyor” değerlendirmesinde bulundu.