HDP'li Baluken için tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verild

HDP'li Baluken için tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'li Baluken, davanın bugün görülen duruşmasına rahatsız olduğunu belirterek SEGBİS sistemi ile katılmadı. Duruşmayı HDP milletvekilleri, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Leyla Birlik ve Nimetullah Erdoğan da izledi.

4 OCAK'TA KARAR VERİLECEK

Duruşmada ilk söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada açıkladığı esas hakkındaki görüşünü yineleyerek, Baluken'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra konuşan Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, yargılamanın genişletilmesini talep ettiklerini belirterek, Baluken'ın tahliyesini talep etti. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, avukatların yargılamanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin tümünü reddederek, Baluken'in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme dosya ile ilgili karar vermek üzere duruşmayı 4 Ocak'a erteledi.