HDP'den Öcalan'ın mektubu konusunda açıklama

HDP'den Öcalan'ın mektubu konusunda açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İHA ve AA tarafından, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın açıklaması eşliğinde paylaşılan Abdullah Öcalan’ın mektubu konusunda “avukatların yarın yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini” söyledi. Öcalan'ın avukatlığını üstelenen Asrın Hukuk Bürosu da konuya ilişkin yarın bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Abdullah Öcalan'ın iki gün önce, 18 Haziran'da İmralı'da yazdığı mektup, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklandı. "Devletin uygun görmesi sonucu İmralı'ya gittiğini" belirten Özcan'ın paylaştığı mektuba göre, Öcalan, 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler konusunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır" mesajını paylaştı.

Önce İHA ve Anadolu Ajansı'nın duyurduğu İmaralı'dan gelen mesajı Öcalan'ın avukatları arasında yer almayan akademisyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan duyurması tartışma konusu oldu. 

Konuya ilişkin T24’e açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, avukatların yarın yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini belirterek “Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var” dedi.

Sezai Temelli konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir notunun olduğu ve bu notta da özellikle demokrasi ittifakı, demokratik müzakere gibi geçmişte yaptığı 3 açıklamanın çerçevesinde açıklamalarının olduğu bilgisi geldi. Dolayısıyla Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var.”