HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'a hapis cezası

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Irmak, davada, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılanıyordu.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'a hapis cezası

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Irmak, davada, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılanıyordu.

Diyarbakır 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, yargılandığı başka bir dava nedeniyle Kocaeli 1 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan Irmak ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Kocaeli 1 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan Irmak, Diyarbakır 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına SEGBİS ile bağlandı.

Savunmasını Kürtçe olarak yapan Irmak, suçlamaları reddetti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi, işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önemi, tehlikenin ağırlığı, sanığın amacı ve kastının yoğunluğunu dikkate alarak "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçundan Irmak'a 1 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.