HDP: Altan Tan'ın sözlerini ciddiye almamız söz konusu değil

Oluç, ”Saadet Partisi’nden, 2 yıl önce HDP’ye karşı İstanbul 3. Bölge’de aday olmuş ve siyasi çalışma sürdürmüş Altan Tan’ın söylediklerini ciddiye alıp değerlendirmemiz söz konusu değildir.” dedi.

HDP:   Altan Tan'ın sözlerini ciddiye almamız söz konusu değil

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Ayhan Bilgen, Kars Belediye Eşbaşkanımızdır ve Kars halkının iradesi gasp edildi. Kars halkının  iradesini gasp etmek ve kayyum atamak için Ayhan Bilgen’i orada, cezaevinde tutuyorlar. Ben dün kendisiyle görüştüm. Yaşadığı hukuksuzluğu uzun uzun paylaştık. Bizim partimiz demokratik bir tartışmadan kaçınan bir parti değildir. Ayhan Bilgen geçtiğimiz yıllarda da partimizin çeşitli kurullarında eleştirilerini dile getirmiştir. İlk defa bu eleştirileri dile getirmiyor. Biz o eleştirileri, Ayhan Bilgen’de dahil olmak üzere kurumlarımızda tartıştık. Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Yardımcılığımızı,  Parti Sözcülüğümüzü, Grup Başkanvekilliğimizi yapmıştır ve son olarak da Kars Belediye Eşbaşkanımız olmuştur. Dolayısıyla partimizin çeşitli kurullarında görev almış bir arkadaşımızdır. Partimiz demokratik bir tartışma zeminini ve platformlarını her zaman korumaktadır. Bu tür tartışmalara açıktır. Ayhan Bilgen de herhangi bir eleştiriyi partimizin kurullarına iletmekte bir sıkıntı duymamıştır, duymamaktadır

Bir başka partinin adayının partimize yönelik sözlerini ciddiye almamız söz konusu değil

Altan Tan ile ilgili söylediklerinize bu şekilde cevap vermek istemiyorum, çünkü artık bizim partimizin milletvekili değildir. Saadet Partisi’nden, 2 yıl önce İstanbul 3. Bölge adayı olmuş bir kişidir. O dönemde Altan Tan bana karşı, HDP’ye karşı İstanbul 3. Bölge’de siyasi çalışma sürdürmüş bir kişidir. Bir başka partinin adayının, bir başka parti üyesinin bizim partimize yönelik söylediklerini ciddiye alıp değerlendirmemiz söz konusu değildir.