Haşdi Şabi’den ABD’ye tehdit: Kanlı saldırılar gerçekleştireceğiz

Haşdi Şabi milis gruplarından Nuceba grubu lideri Ekrem Keibi, Tahran’da İran rejim yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler ardından yaptığı açıklamada ABD’ye tehditler savurdu. Keibi, “ABD’ye yönelik bundan sonra geliştireceğimiz saldırılar daha kapsamlı ve kanlı olacak” dedi.

Haşdi Şabi’den ABD’ye tehdit: Kanlı saldırılar gerçekleştireceğiz
İran'nın Irak’taki askeri eli Haşdi Şabi çatısındaki milis gruplarından Nuceba grubu lideri Ekrem Keibi, Tahran’da İran rejim yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler ardından yaptığı açıklamada ABD’ye tehditler savurarak, “ABD’ye yönelik bundan sonra geliştireceğimiz saldırılar daha kapsamlı ve kanlı olacak” dedi.
 
Ekrem Keibi, İran’ın Başkenti Tahran’da gazetecilere verdiği demeçte, ABD’nin Irak’taki siyasi partileri Haşdi Şabi’ye bağlı milis gruplarının ABD’ye yönelik saldırılarını durdurmalarını talep ettiğini iddia ederek, Irak’ta ABD çıkarlarına yönelik şu ana kadar geliştirdikleri saldırıların sadece ateş oyunları olduğunu söyledi.
 
“ABD’ye yönelik saldırılarımız daha kanlı olacak”
 
ABD’ye tehditler savurmaya devam eden Ekrem Keibi, “ABD’ye yönelik bundan sonra geliştireceğimiz saldırılar daha kapsamlı ve daha kanlı olacak” dedi.
 
Keibi, ABD’ye yönelik Irak’ın her tarafında daha saldırgan olacaklarını ve Irak’ın hiç bir yerinde ABD bayrakları sallandırtmayacaklarını, ABD tarafından öldürülen İran rejimi Devrim Muhafızları (Pasdaran) Genel Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendisi’nin intikamlarını alacakları iddialarında bulundu.
 
Kaibi açıklamasının devamında, Irak hükümetinin ABD’nin ülkeden çıkması için bir tarih belirlemesini ve ABD’nin bu belirlenen tarihte çıkmaması halinde çok kanlı saldırılar başlatacaklarını dile getirdi.
 
ABD’nin teröristler listesinde yer alan Nuceba Milisleri Lideri Ekrem Keibi açıklamasının sonunda, Irak’taki ekonomik sorunların sebebinin ABD olduğuna savundu.