HABER ANALİZ - Esad İle Kürtler arasında yeni bir gerginlik kapıda

HABER ANALİZ - Esad İle Kürtler arasında yeni bir gerginlik kapıda

Ahmed Faik - KRD NEWS

Rakka bölgesinde IŞİD karşısında ilerleyişini devam Esad Rejimine bağlı Suriye Ordusu’nun zırhlı mobil birlikleri ilk kez Fırat Nehri kıyılarına ulaştılar.

Demokratik Suriye Güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Rakka’nın güney bölgelerinde IŞİD denetimi altındaki bölgelere yönelik saldırılarını hızlandıran Esad Rejimine bağlı Suriye Ordu Birlikleri Al-Dakhila, Al-Sabkawi ve Bir Al-Sabkawi köylerini IŞİD’den alarak ilk kez Fırat Nehrine ulaşmış oldu.

Kürtlerin İlerleyişini Durdurmak İçin

Fırat Nehri ile bağlantı kuran esad Rejimi Ordusu, 3 köyü alarak deyrezzor-Rakka-Halep-Şam otoyolunu kesmiş oldu. Esad Ordusunun Suriye’nin en önemli otoyolunun kesişim noktalarından birini ele geçirmesinin altında yatan en önemli sebep; Rakka’nın düşmesi ardından Demokratik Suriye Güçlerinin IŞİD’in elinde bulunan Deyrezzor ve petrol bölgelerine doğru hareket etmesini engellemek olarak görülüyor.

Esad İle Kürtler Arasında Gerginlik Yaratabilir

Rakka’yı kuşatma altına alan Demokratik Suriye Güçlerinin denetim altına aldığı topraklara pararlel bir şekilde ilerleme gösteren Esad Ordusunun bu ilerleyişi Haziran ayı ortalarında Tabka’nın güneyinde Esad Rejimi ile Kürt güçler arasında başlayan silahlı çatışmaları anımsattı.