Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı: 'Türkiye birkaç yıl içinde kuzeyi ilhak edebilir'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümü vesilesiyle Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaretin yankıları devam ederken, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı: 'Türkiye birkaç yıl içinde kuzeyi ilhak edebilir'

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmaması halinde Türkiye'nin birkaç yıl içinde kuzeyi ilhak edebileceğini söyledi. 

Nikos Hristodulidis, bakanlığının 2021 bütçesi sunumunda yaptığı açıklamada Ankara’nın 2023 yılında Kuzey Kıbrıs’ı ilhak etme (egemenliği altına alma) riski bulunduğuna dikkat çekti.

Hristodulidis, "Maalesef, Suriye'nin kuzeyindeki bölgeler, Kuzey Irak'taki alanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan için potansiyel hedefler ve bu bizi rahatsız etmesi gereken bir şey. Bundan dolayı tabii ki endişeliyiz" dedi.

Bakan Hristodulidis, 2023 hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin bölgede ve Kıbrıs’ta benzeri görülmemiş provokasyonlarının devam ettiğini söyledi ve bunun Müslüman dünyasına liderlik etme çabasının yanı sıra ülkenin karşı karşıya olduğu ekonomik krizle birlikte “Erdoğan’ın neo-Osmanlı yaklaşımından” kaynaklandığını ifade etti.