Gazetecileri Koruma Komitesinden Rojava yönetimine sert uyarı: Derhal serbest bırakılmalı

Gazetecileri Koruma Komitesinden Rojava yönetimine sert uyarı: Derhal serbest bırakılmalı

KrdNews

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Rojava Kanton yönetimine yönelik yayınladığı bir bildiri ile PYD tarafından gözaltına alınan gazeteci Barzan Hüseyin Liani’nin derhal serbest bırakılması talebinde bulundu.

Dünya çapında basın özgürlüğü, baskı altındaki gazeteciler ve gazetecilerin hakları için çalışma yürüten Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Rojava Kanton yönetiminden PYD Asayiş tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Zağros TV Muhabiri Barzan Hüseyin Liani'yi serbest bırakmaya çağırdı.

CPJ Direktörü Courtney Radsch imzasıyla Cizire Canton'un eşbaşkanları olan Abdulkerim Saruhan ve Hayfa Arabo'ya gönderilen mektupta "CPJ, Liani'nin sağlığı, güvenliği ve esenliği hakkında endişe duyuyor. Hem Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu hem de Cizire Canton'u yöneten yetkililer, Liani'nin derhal serbest bırakılmasını sağlamak için çalışmalı ve gazetecinin avukatının ve ailesinin kendisiyle iletişime geçmesine izin vermelidir."denildi.

Zagros TV çalışanı gazeteci Liani, PYD Asayiş güçleri tarafından 13 Mayıs'ta evine dönerken gözaltına alınmış ve yaklaşık 2 aydır herhangi bir suçlama yapılmadan esaret altında tutuluyor. Kimseyle görüşmesine izin veirlmeyen Zağros TV muhabiri Barzan Hüseyin Liani’nin bugüne dek sadece eşi ile birkaç dakikalık görüşme yapmasına izin verildi.

Aynı zamanda bir KDP üyesi olan Liani’nin nerede ve hangi koşullarda tutulduğu ise bilinmiyor.