Fransa: Tansiyonu düşürücü açıklamalar yeterli değil, Türkiye'den eylem bekliyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa ülkeleriyle uzlaşmacı politika istediklerini söylemesinin ardından, bu açıklamaların "yeterli olmadığını" söyledi.

Fransa: Tansiyonu düşürücü açıklamalar yeterli değil, Türkiye'den eylem bekliyoruz

Le Drian yaptığı açıklamada, aralık ayında Avrupa Konseyi'nin Ankara hükümetine yönelik yeni yaptırım konusunu ele almadan önce Türkiye'den "eylemler beklediklerini", tansiyonu düşürücü açıklamaların yeterli olmadığını dile getirdi.

Le Drian, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son birkaç gündür tansiyonu düşürücü açıklamalar geliyor ancak bu yeterli değil. Somut eylemlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Paris hükümeti uzun bir süredir Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini savunarak, Ermenistan ile Azerbaycan arasında krize neden olan Dağlık Karabağ meselesindeki etkinliğini de azaltmasını talep ediyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmmanuel Macron bunun yanında Rusya ve Türkiye'nin Afrikaların sömürge dönemi Fransa'ya olan kızgınlığını körüklediğini iddia etmişti.

İki ülke arası tansiyonun artması sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendimizi başka yerde değil Avrupa'da görüyoruz. Geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz" açıklamasında bulunarak, diyalog çağrısı yapmıştı.