Fatih Altaylı'dan Abdullah Öcalan iddiası: 'Tahliye olabilir!'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşe yazısında Abdullah Öcalan’la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. “Türkiye 2024 yılında Öcalan’ı tahliye etmek zorunda kalabilir.” dedi

Fatih Altaylı'dan Abdullah Öcalan iddiası:  'Tahliye olabilir!'
Fatih Altaylı Habertürk'te bugünkü "Vekalet cezaları" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın açıklamalarına değindi."Bülent Arınç, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un programında “Kavala ve Demirtaş tahliye edilmeli” dedi diye kıyamet kopuyor iktidar yanlısı cenahta." diyen Altaylı, "Hakaretler, küfürleşmeye varan eleştiriler. Zaten oralarda birkaç gündür ciddi bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı’nın yargı ve ekonomide yeni dönem söylemine inanan bir grup, Kavala’nın tahliyesini isterken, giderek iktidarla arasının açıldığı izlenimini veren Sabah gazetesi tam tersi manşetlerle çıkıyor." ifadelerini kullandı.
 
İşte Fatih Altaylı’nın ilgili yazısı:
 
Altaylı ayrıca, "Sedat Ergin’in 2014 yılında yazdığı bir değerlendirme yazısına göre 2024 yılında Öcalan’ın cezasını yeniden değerlendirmesi gerekiyor Türkiye’nin. Bunun anlamı şu: “Türkiye 2024 yılında Öcalan’ı tahliye etmek zorunda kalabilir.” diye yazdı.
 
Bülent Arınç, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un programında “Kavala ve Demirtaş tahliye edilmeli” dedi diye kıyamet kopuyor iktidar yanlısı cenahta.Hakaretler, küfürleşmeye varan eleştiriler.Zaten oralarda birkaç gündür ciddi bir kafa karışıklığı yaşanıyor.Cumhurbaşkanı’nın yargı ve ekonomide yeni dönem söylemine inanan bir grup, Kavala’nın tahliyesini isterken, giderek iktidarla arasının açıldığı izlenimini veren Sabah gazetesi tam tersi manşetlerle çıkıyor.Ancak “yargı reformu”nu Kavala’nın tahliyesi ile somutlaştırmak isteyenler bu konuda ısrarcı. (Ben zaten başından beri Kavala’nın tutukluluğuna karşıyım.)Arınç’ın kendi partisinden yoğun eleştiriler almasının nedeni, Kavala’nın yanına Demirtaş’ı da eklemiş olması.
 
MHP’nin bu noktadaki tavrı anlaşılabilir.Ama daha önce HDP’den önceki Kürtçü parti HADEP’te genel başkan yardımcılığı yapan Mehmet Metiner’in tavrı ise biraz abartılı.Arınç’ı Demirtaş’ın tahliyesini istedi diye ağır bir biçimde eleştiriyor.Demirtaş 2016 yılından bu yana tutuklu.Hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 486 yıl hapis cezası isteniyor.Benim gördüğüm kadarı ile YPG’nin, PKK’nin, başta ABD ve Batı'nın bu terör örgütlerine verdiği desteğin, Obama’nın, Trump’ın ve daha öfkemizi çıkartamadığımız kim varsa hepsinin yerine Demirtaş’ı cezalandırmak istiyoruz.
 
Vekalet savaşlarına misilleme olarak vekalet hukuku.Birilerinin gözünde Demirtaş tüm suçluları temsil ediyor ve ona göre cezalandırılmak isteniyor! Peki PKK’nın kurucusu, 40 bin insanın ölümünden sorumlu örgütün 20 küsur yıl en tepe yöneticiliğini yapan Öcalan’a verilen ceza ne hatırlıyor musunuz?Ağırlaştırılmış müebbet hapis.Ve Sedat Ergin’in 2014 yılında yazdığı bir değerlendirme yazısına göre 2024 yılında Öcalan’ın cezasını yeniden değerlendirmesi gerekiyor Türkiye’nin.Bunun anlamı şu: “Türkiye 2024 yılında Öcalan’ı tahliye etmek zorunda kalabilir.”PKK teröründen Demirtaş, Öcalan’dan daha fazla sorumludur diyorsanız bilemem.Ama aksini düşünüyorsanız bence şimdiden bunu tartışsanız daha iyi olur.Yoksa 2024’te bu kez “Abi” Öcalan’ı TRT’de stüdyo konuğu olarak görebilirsiniz.