Ezdilerden Peşmergeye Çağrı

Şii Haşdi Şabi Milis Güçlerinin Şengal’de operasyon yaparak 7 köyü denetim altına almasına Ezdilerden tepki geldi.

Ezdilerden Peşmergeye Çağrı

Hizbullah milisleriyle kara bağlantısı sağlamak isteyen Haşdi Şabi'nin Şengal'deki varlığı tansiyonu arttırıyor. 

Şengal bölgesine giren Şii Haşdi Şabi Milislerinin bölgede bulunmasını ve ilerlemesini bölgedeki ‘’en büyük sorun’’ olarak değerlendiren Laleş Sosyal ve Kültürel Yüksek Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla, Peşmerge’nin IŞİD’in elindeki toprakların tümünü kurtarmasını istedi.

Ezdileri savunma görevinin sadece Peşmerge sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Laleş Sosyal ve Kültürel Yüksek Kurulu, “Haşdi Şabi milisleri, Ezdilerin köy ve yerleşim yerlerinden uzak durmalıdır. Ezdileri savunma görevi sadece Peşmerge Güçleri’nin sorumluluğundadır. Haşdi Şabi milislerin ilerlemesi bölgedeki en büyük sorundur. Bu güç, Şengal yoluyla çıkarları doğrultusunda amaçlarını gerçekleştirmek istiyor.’’

Ezdilerin yaşadığı bölgelerin savaş alanına dönüştürülmesi ve bölgede bulunan askeri güçler nedeniyle göç eden halkın kendi topraklarına dönemediği belirtilen açıklamada, Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı’nın Haşdi Şabi’nin bölgeden çekilmesine ilişkin tavrının desteklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Ezdilerin geleceği ve can güvenliğini sağlamak için bölgede bulunan Peşmerge’nin Şengal’in tüm bölgelerini IŞİD’den kurtarılması talep edildi.