Ermenistan: ‘Türkiye’nin Karabağ’a militan gönderdiğine dair elimizde kanıtlar var’

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, ellerinde Türkiye'nin Suriye ve Libya'dan Dağlık Karabağ'a militan gönderdiğine dair inkar edilemez kanıtlar olduğunu ileri sürdü.

Ermenistan: ‘Türkiye’nin Karabağ’a militan gönderdiğine dair elimizde kanıtlar var’

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Erivan’ın Türkiye'nin Suriye ve Libya'dan Dağlık Karabağ'a militanlar gönderdiğine dair inkar edilemez kanıtlara sahip olduğu iddiasında  bulundu.

RIA Novosti'ye konuşan Mnatsakanyan, “Türkiye’nin Suriye ve Libya'dan (Karabağ’a) yabancı terörist militanların varlığı ve devam eden sevkine dair inkar edilemez gerçeklere dayalı kanıtlar var. Bu, AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanı ülkelerin istihbarat verileri ve çatışma bölgesinden gelen raporlarla da doğrulanıyor” dedi. 

Mnatsakanyan, Dağlık Karabağ'da olası bir barış sağlama mekanizmasının sadece tarafsız bir tutum sergileyenlerden oluşabileceğini belirterek, “En başından altının çizilmesi gereken şey şudur: Herhangi bir barışı koruma mekanizması, sözde ve eylemde tarafsız olmayan, çatışmaya taraf olarak hareket edenleri içeremez” ifadelerini kullandı.

Mnatsakanyan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da barış gücü görevlendirilmesi konusunu değerlendirmeye hazır olup olmadığı ve hangi koşullarda olduğu sorusunu, “Barışı koruma operasyonu her zaman temel ilkelerin bir parçası ve bu nedenle de çatışmaların çözümünde önemli bir bileşen olmuştur. Bu aşamada, barışı koruma operasyonu ile ilgili gereksinimlerin kapsamlı bir listesini sunmak zordur” şeklinde yanıtladı. 

/ Sputnik