Erdoğan'ın önündeki gizli Suriye raporu

Erdoğan'ın önündeki gizli Suriye raporu

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan "Erdoğan'ın önündeki gizli Suriye raporu" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Takan, güvenilir kaynakların kendisine "Cumhurbaşkanı da son dönemde bu raporları detaylı bir şekilde inceledi ve Suriyeliler konusunda söylemlerini değiştirdi" dediğini aktarıyor.

Rojava sınırında konuşlanan askeri birliklerde izinlerin iptal edildiğini belirten Takan, Suriye'de Menbiç'e yönelik olası bir harekatın gündemde olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin amacının bu operasyonla birlikte ülkede bulunan Suriyelileri oraya yerleştirmek olduğunu söyleyen Takan, aynı zamanda ABD tarafından da Suriye konusunda Esad ile görüşmelerin olduğunu belirtiyor.

ABD ve Suriye arasında Kürtlerin özerkliği konusunda anlaşma noktasına gelindiğini aktaran Takan, bu yapının Esad'a bağlı olacağını ve buradan gidecek Suriyelilere de ne olacağına Esad'ın karar vereceğini söylüyor.

Takan yazısının ilgili bölümünü şu sözlerle bitiriyor:

"Bundan sonrası Suriye hükümetinin işine kaldı. Ne yaparsa onlar yapacak. ABD'ye rağmen de olabilir, anlaşarak da olabilir. Daha karar verilmiş değil gibi duruyor.

ABD ile S-400 krizi çözülmeden, Türkiye, Suriye'de ne adım atabilir?.. ABD Başkanı Trump'ın ne kararlar alacağı belli olmadan R. Erdoğan bir hamle yapabilir mi?.. Her şey Arap saçına dönmüş durumda. Gel de çık işin içinden!.." 

Yazının tamamı için tıklayın